Cookie- og privatlivspolitik


 

Cookiepolitik

Udgiver

www.dilemma-spillet.dk ejes og publiceres af:
HistorieLab – Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling
Stationsvej 14
7300 Jelling

Følgende internetdomæner drives og ejes af HistorieLab:
http://www.historielab.dk/
http://spilportalen.historielab.dk/
http://historiekanon.dk/
http://www.petersverden.dk/

Hvad er cookies

Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og
målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Hjemmesidens brug af cookies

Når du besøger vores hjemmeside indsamles, der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks. om du tidligere har besøgt siden, om du tidligere har været logget ind.
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på.
Kun i det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af profil eller log-in.
>> Få overblikket på brug af cookies her
De oplysninger, som cookien indsamler om din brug, bliver brugt med henblik på optimering af hjemmesiden via Google Analytics.
HistorieLab benytter sig også af såkaldte sociale plug-ins (herefter kaldet knapper), som opretter et link til det sociale medie Facebook. Når du har aktiveret en knap, kan det pågældende sociale netværk indsamle data, uanset om du bruger knappen eller ej. Hvis du er logget på et socialt netværk, kan dette forbinde dit besøg på vores hjemmeside med din brugerkonto.
Hvis du er medlem af et socialt netværk og ikke ønsker, at dette netværk forbinder data indsamlet ved dit besøg på vores hjemmeside med de informationer, du gav, da du blev medlem af netværket, skal du logge af det pågældende sociale netværk, før du aktiverer knapperne.
Bemærk, at vi ikke har nogen indflydelse på omfanget af data indsamlet af de sociale netværk ved hjælp af knapperne. Formålet med og omfanget af dataindsamlingen og de pågældende sociale netværks behandling og brug af dataene såvel som dine rettigheder og indstillingsmuligheder vedrørende beskyttelse af dit privatliv kan du læse mere om i de pågældende sociale netværks erklæring om databeskyttelse.

En oversigt over Facebooks sociale plugins findes på: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Du kan få mere information om Facebooks datapolitik her: http://www.facebook.com/policy.php

Du kan også blokere Facebooks sociale plugins med tilføjelsesprogrammer til din browser, for eksempel “Facebook Blocker”.

 

Afvisning af cookies

Gennem præferencer

Du har altid mulighed for at ændre dine præferencer i forhold til hvilke cookies vi må gemme på siden. Du kan ændre dine præferencer her.

Gennem browser

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din internet-browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse funktioner og services forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Sletning af cookies

Ønsker du at få slettet eller oplyst hvilken personfølsom data vi har liggende omkring dig, kan du henvende dig på historielab@ucl.dk.

Dit samtykke gælder for følgende domæne: www.dilemma-spillet.dk

Cookies på dilemma-spillet.dk

Her er en liste over cookies vi anvender på vores website:

Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmt_*, _utmz)
Har du accepteret cookies? (mtm-cookie-policy-bar-consent)
Wordpress settings (wp_*)
Midlertidige spil oprettelsesdata, senest oprettede dilemma id, position af senest oprettede dilemmabrikker (dlm_bruger, dlm_kategori, dlm_titel, new_dlm)

Du kan læse mere om cookies her

 

Persondatapolitik

Indsamling af persondata

HistorieLab indsamler og behandler kun persondataoplysninger, som er nødvendige for at kunne opretholde de forpligtigelser vi har overfor dig.
Vær opmærksom på, at ved oprettelse af bruger, skal du være 13 år eller ældre. Jævnfør databeskyttelsesloven LOV 502/2018, § 6, stk. 2, kan der indgås gyldigt samtykke med børn der er mindst 13 år.

Det bruger vi dine data til

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som eksempelvis oprettelser af bruger. Du kan til enhver tid slette din bruger igen.

Behandling og opbevaring

Data om din brug af websitet, hvilket indhold du evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor og får det fulde overblik her.
Alle personoplysninger bliver behandlet fortroligt, og videregives kun til andre hvis loven tillader eller kræver det.
Vi anvender eksterne leverandører som gør det muligt for os at kunne levere tjenesteydelser bedst muligt til dig; eksempelvis HostNordic, der hoster Dilemmaspillet. Disse leverandører fungerer som databehandlere for HistorieLab, og behandler i visse tilfælde dine personoplysninger. Vi har indgået databehandleraftaler med leverandørerne, og de handler kun ud fra vores instrukser.
Al data opbevares sikkert og fortroligt.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: historieLab@ucl.dk

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

 



Du kan anmode om at blive verificeret som lærer, når du er logget ind



Dette ikon betyder, at spillet er blevet valideret af Dilemma-spil administratoren.


Prøv et dilemmaspil ...

Pigen fra Shanghai


Fra Vestindien til Danmark - helt sort